Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Parní čištění po začátečníky: S čím si čističe poradí a co jim raději nesvěřit?

Dnešním článkem, ve kterém si prozradíme, s jakými materiály si parní čističe poradí, a co s jejich pomocí raději nečistit, pokračujeme sérií příspěvků o parním čištění (nejen) pro začátečníky, které nabízí flexibilní možnosti údržby domácnosti i dalších prostor. To vše samozřejmě s důrazem na hygienickou nezávadnost čištěného prostoru a maximální efektivitu a časovou úsporu. Kde všude najdou parní čističe Ariete v podobě multifunkčních pomocníků, parních kachen a mopů uplatnění, a kde je na místě obezřetnost? Prozradíme!

Parní čističe pomůžou v interiéru i exteriéru

Parní čističe Ariete jsou skvělými pomocníky při údržbě všech pokojů – počínaje tím dětským, obývacím, přes kuchyni, ložnici, až po toaletu a koupelnu. Využít je ale můžete též při údržbě nejrůznějších podlahových krytin (např. laminátu, linolea, marmolea anebo kvalitně ošetřeného dřeva), ale také koberců, sedacích souprav, hraček nebo pelíšků domácích mazlíčků. Snadno si poradí též se zašlými spárami mezi kachličkami, radiátory nebo okny. Svůj obrovský potenciál ale prokážou taky při údržbě postelí a matrací, akvárií a terárií, zrcadel nebo dalších skleněných ploch. Využití najdou i v exteriéru, kde s jejich pomocí umyjete automobil a to včetně palubní desky, sedaček, dveří, ale i disků nebo světel a oken.

 

S pomocí multifunkčních parních čističů Ariete pak snadno uklidíte i větší plochy (například garáž), zahradní nábytek a techniku, terasy, zasklení, pergoly, altánky, bazény, zahradní dekorace, ale i jezírka nebo dětské hračky z pískoviště. Díky praktickým nástavcům, kterými parní čističe Ariete disponují, se navíc snadno dostanete do špatně přístupných prostor.

Na co si dát při parním čištění pozor?

Při údržbě domácnosti je samozřejmě nutní brát v potaz jedinečné vlastnosti parních čističů a principy, na kterých pracují. Jen pro připomenutí proto dodáme, že parní čističe (kachny, mopy i multifunkční pomocníci) v sobě kombinují účinnost a sílu páry, tlaku a vysoké teploty, která naruší strukturu nečistoty a zabíjí více než 95 % bakterií.

Voda se při procesu čištění v bezpečnostní nádržce (bojleru) nahřívá na více než 100 stupňů Celsia, aby se mohla následně zchladit a na povrch dopadnout při bezpečných 50 °C. Díky vysoké účinnosti je úklid mnohem rychlejší, bezpečnější a efektivnější.

V některých případech je nicméně nutné brát ohled na náchylnější materiály, se kterými by si parní čističe nemusely poradit. Obezřetní byste měli být například při údržbě nábytku, jehož dýha je lepená v tenké vrstvě. Speciální přístup si zaslouží i kožené a koženkové sedačky. Vlhko a horko totiž materiálu nedělá vůbec dobře a sedačka tak může popraskat anebo se začít loupat.

Stejně tak je potřeba dávat pozor též u starších laminátových podlah, které již nemají plnohodnotně krytý povrch původní povrchovou úpravou. Na závěr jen doplníme, že pokud v domácnosti víte o materiálu, který je náchylný na teplo anebo vlhkost, raději zvolte jiný a šetrnější způsob čištění.

Líbil se vám dnešní článek? Doporučujeme sledovat i další články ze série "Parní čištění pro začátečníky", v nichž se příště podíváme na čištění zašlých a těžko odstranitelných skvrn, kde opět prokážou parní čističe Ariete svůj obrovský potenciál.

 

Pošlete článek známému