Pozor! Ani váš domov není tak čistý, jak se zdá

21.11.2023

Váš domov by měl být místo, které je oázou klidu a bezpečí. Představa, že je plný neviditelných nepřátel je sice děsivá, ale v drtivé většině případů pravdivá. Každý den se v našich domovech ukrývá množství mikroorganismů, které mohou ohrozit naše zdraví. A kde? Najdete je na klikách, dětských hračkách, houbičkách na nádobí… Zkrátka na všem, čeho se dotýkáte.

Běžný úklid nestačí

Viry a bakterie najdeme na každém kroku, a náš domov není výjimkou. Rozhodně se jich nezbavíte běžným vysáváním nebo setřením vlhkým hadříkem. Například kuchyňské utěrky jsou jedním z hlavních hnízd bakterií, stejně jako prkénka na krájení nebo splachovadlo na toaletě. Ale nebezpečí na nás číhá i na dalších místech – na podlahách, na kterých si hrají naše děti, na klíčích, kterými každý den odemykáme i na sedadlech našich aut.

Tyto mikroorganismy mohou způsobit celou řadu nemocí – od obyčejného nachlazení až po vážnější onemocnění, která nám mohou přivodit velké zdravotní potíže. A pokud si myslíte, že vás domácí mazlíček domov jen chrání, jste na omylu. I naši čtyřnozí přátelé mohou být nositeli nejrůznějších bakterií a virů.

Chraňte svoji domácnost

Pokud nechcete – nebo kvůli alergickým reakcím dokonce ani nemůžete – používat desítky čisticích prostředků, nemusíte tento boj rovnou vzdávat. Věřili byste, že nejlepší dezinfekční prostředek na mytí podlahy i celé domácnosti je voda? Úklid domova může proběhnout čistě, rychle a ekologicky. Parní čištění je moderní a účinná metoda, která využívá sílu horké páry k odstranění nečistot a mikroorganismů. Pára pronikne do pórů povrchů a rozpustí i ty nejodolnější nečistoty. Ve stejné době horká pára dezinfikuje čištěné plochy, a tím eliminuje viry, bakterie a další mikroorganismy.

Parní čistič Ariete pro zdravý domov

Pára, která dosahuje teploty až 100 C°, je schopna zabíjet bakterie, viry i choroboplodné zárodky, včetně těch, které způsobují nemoci, jako je chřipka nebo salmonelóza. Při používání parního čističe tedy nejenže čistíte, ale zároveň dezinfikujete. A to vše bez použití chemických čisticích prostředků, které mohou být škodlivé pro zdraví.

Správný výběr a použití parního čističe jsou klíčové. Při výběru parního čističe je důležité zvážit, jaké plochy budete čistit a jak často. Pokud máte doma koberce a čalounění, vyberte čistič s odpovídajícími nástavci. Pro častější čištění vyberte model s větší vodní nádrží, abyste nemuseli často doplňovat vodu.

Jak na parní čištění v domácnosti?

Samotné čištění by mělo probíhat systematicky. Před použitím parního čističe odstraníte hrubé nečistoty a prach. Poté nádobu naplňte vodou a nechte čistič zahřát. Při čištění vždy postupujte od vrchu dolů, aby pára mohla lépe pronikat do čistěných povrchů. Nepřejíždějte příliš rychle, aby pára měla čas působit a narušit strukturu nečistot. Po čištění nechejte povrch uschnout.

Výběr správného parního čističe a dodržování těchto jednoduchých pravidel vám pomůže udržet váš domov čistý a bezpečný pro vás a vaši rodinu. Teď navíc se slevou 25% na všechny parní čističe na e-shope www.ariete.cz. V košíku zadejte promo kód “ODMENA25CZ” a vychutnejte si ekologický úklid domácnosti. 

Pošlete článek známému