Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Pozor! Ani váš domov není tak čistý, jak se zdá

21.11.2023

Váš domov by měl být místo, které je oázou klidu a bezpečí. Představa, že je plný neviditelných nepřátel je sice děsivá, ale v drtivé většině případů pravdivá. Každý den se v našich domovech ukrývá množství mikroorganismů, které mohou ohrozit naše zdraví. A kde? Najdete je na klikách, dětských hračkách, houbičkách na nádobí… Zkrátka na všem, čeho se dotýkáte.

Běžný úklid nestačí

Viry a bakterie najdeme na každém kroku, a náš domov není výjimkou. Rozhodně se jich nezbavíte běžným vysáváním nebo setřením vlhkým hadříkem. Například kuchyňské utěrky jsou jedním z hlavních hnízd bakterií, stejně jako prkénka na krájení nebo splachovadlo na toaletě. Ale nebezpečí na nás číhá i na dalších místech – na podlahách, na kterých si hrají naše děti, na klíčích, kterými každý den odemykáme i na sedadlech našich aut.

Tyto mikroorganismy mohou způsobit celou řadu nemocí – od obyčejného nachlazení až po vážnější onemocnění, která nám mohou přivodit velké zdravotní potíže. A pokud si myslíte, že vás domácí mazlíček domov jen chrání, jste na omylu. I naši čtyřnozí přátelé mohou být nositeli nejrůznějších bakterií a virů.

Chraňte svoji domácnost

Pokud nechcete – nebo kvůli alergickým reakcím dokonce ani nemůžete – používat desítky čisticích prostředků, nemusíte tento boj rovnou vzdávat. Věřili byste, že nejlepší dezinfekční prostředek na mytí podlahy i celé domácnosti je voda? Úklid domova může proběhnout čistě, rychle a ekologicky. Parní čištění je moderní a účinná metoda, která využívá sílu horké páry k odstranění nečistot a mikroorganismů. Pára pronikne do pórů povrchů a rozpustí i ty nejodolnější nečistoty. Ve stejné době horká pára dezinfikuje čištěné plochy, a tím eliminuje viry, bakterie a další mikroorganismy.

Parní čistič Ariete pro zdravý domov

Pára, která dosahuje teploty až 100 C°, je schopna zabíjet bakterie, viry i choroboplodné zárodky, včetně těch, které způsobují nemoci, jako je chřipka nebo salmonelóza. Při používání parního čističe tedy nejenže čistíte, ale zároveň dezinfikujete. A to vše bez použití chemických čisticích prostředků, které mohou být škodlivé pro zdraví.

Správný výběr a použití parního čističe jsou klíčové. Při výběru parního čističe je důležité zvážit, jaké plochy budete čistit a jak často. Pokud máte doma koberce a čalounění, vyberte čistič s odpovídajícími nástavci. Pro častější čištění vyberte model s větší vodní nádrží, abyste nemuseli často doplňovat vodu.

Jak na parní čištění v domácnosti?

Samotné čištění by mělo probíhat systematicky. Před použitím parního čističe odstraníte hrubé nečistoty a prach. Poté nádobu naplňte vodou a nechte čistič zahřát. Při čištění vždy postupujte od vrchu dolů, aby pára mohla lépe pronikat do čistěných povrchů. Nepřejíždějte příliš rychle, aby pára měla čas působit a narušit strukturu nečistot. Po čištění nechejte povrch uschnout.

Výběr správného parního čističe a dodržování těchto jednoduchých pravidel vám pomůže udržet váš domov čistý a bezpečný pro vás a vaši rodinu. Teď navíc se slevou 25% na všechny parní čističe na e-shope www.ariete.cz. V košíku zadejte promo kód “ODMENA25CZ” a vychutnejte si ekologický úklid domácnosti. 

Pošlete článek známému