Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Recenze: Ariete Party Time palačinkovač

Palačinkovač má v naší domácnosti své místo již velmi dlouho. Když naš původní vypověděl službu, vybral jsem si nový designový kousek ve stylu 50. let od italské společnosti Ariete. Palačinky se u nás připravují velmi často (asi proto, že je připravuji já a manželka má v ten den od vaření dovolenou), ale až během Corona viru jsme definitivně objevili jeho kouzla a zjistili jsme, jaký multifunkční přístroj palačinkovač ve skutečnosti je.

Co se skrývá v balení

Palačinkovač vás nepochybně zaujme retro designem, můžete si vybrat ze dvou barev – červené a modré. Před prvním použitím jemně umyjte povrch pečící plochy jemnou stranou mycí houby a utřete do sucha. Palačinkovač zapnete a nastavíte si teplotu pomocí kola, přičemž se vám rozsvítí ukazatel zapnutí a později i připravenosti (tedy že už máte zahřáto na požadovanou teplotu). Můžete si vybrat ze dvou stupňů pečení. Já obvykle peču všechno na maximum. Připravované jídlo tak zůstává šťavnatější. Součástí balení jsou také dvě dřevěné špachtličky, které Vám usnadní otáčení, aniž by došlo k poškození ploch.

Jemné a lahodné palačinky

Ten, kdo vyzkouší palačinky z palačinkovače, se stěží jen vrátí k pánvi. Chce to trochu cviku naučit se rovnoměrně a dostatečně rychle roztírat těsto, ale po několika pokusech to určitě dokáže každý. Ve srovnání s přípravou na pánvičce, jsou jemnější, rovnoměrně pečené, nemusíte vůbec použít olej nebo máslo na pečení a samozřejmě všechny děti ocení véééélkou palačinku. Těsto doporučuji připravit dříve a před začátkem pečení ho nechte alespoň 30 minut odležet v chladničce. My jsme si doma oblíbili klasické francouzské palačinky Crepes Suzzete (Zuzančiny palačinky), které jsou po přípravě na palačinkovači velmi jemné.

  • 300 g hladké mouky
  • 3 lžičky práškového cukru
  • 6 vajec
  • 3 žloutky
  • 600 ml mléka
  • 150 ml vody
  • 3 lžičky rozpuštěného másla
  • štěpka soli

Nejprve si smíchejte sypké suroviny, přidejte vajíčka a žloutky a postupně za pomalého míchání přidejte mléko smíchané s vodou. Nakonec vmíchejte máslo. Před podáváním dozdobit podle chuti, u nás si všechny dětské návštěvy získal lentilkový posyp.

Dokonalý pomocník nejen na palačinky

My doma milujeme zahraniční kuchyni. Na každém výletu ochutnáme místní chutě, přičemž hledáme domácí oblíbená místa a snažíme se vyhýbat tzv. lapačům turistům. Čím autentičtější, tím lépe. Poslední dva roky nepřály ani turismu a ani potěšení pochutnávat si v restauracích. A tak se stalo, že jedno z jídel, které jsme objevili na toulkách světem a které se zařadilo do naší jídelny, se stala Ugandské rolexky. Street food jako vyšitý, dokonalé snídaně, obědy a večeře. Netrvalo to dlouho a vyzkoušel jsem přípravu na palačinkovači. Při přípravě vajíček buď do Ugandských rolexek nebo např. i jako ham&eggs nastavte vždy nejvyšší teplotu palačinkovače. A co recept?

Ingredience na 2 porce Ugandské rolexky připravované na palačinkovači Ariete:

  • 3 vejce
  • Nadrobno nakrájená zelenina podle chuti
  • Olej nebo máslo ghee
  • Placky čapátí (koupíte v indických obchodech nebo si můžete připravit domácí)

Vajíčka se zeleninou a špetkou soli smíchejte v misce, zahřejte si palačinkovač na maximum a potřete jej olejem nebo máslem ghee. Polovinu připravené směsi nalejte na rozehřátý palačinkovač. Pokud je směs již ztuhlá, otočte na druhou stranu a přikryjte víčko. Opečenou omeletu buď přeložte na talíř plackou směrem dolů a srolujte nebo chutnější a lepší výsledek je, pokud přetočíte vaječno-zeleninovou směs ještě jednou na pánvi a srolujte přímo na ní. Čapátí bude také trochu opečenější, křupavější.

Příště vám ukážu, jak si připravit skvělé snídaně ze světa na palačinkovači.

Pošlete článek známému