Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Parní čištění pro začátečníky: Jak si poradit s odolnou špínou, skvrnami a usazeninami? Poradíme!

V předchozím díle seriálu „Parní čištění pro začátečníky“ jsme si připomněli, kde všude najdou parní čističe Ariete uplatnění, a u jakých materiálů je na místě obezřetnost. Dnes si vezmeme „na paškál“ odolnou špínu a skvrny, usazeniny a fleky, které na první pohled vypadají, že se jich jen tak nezbavíme.

Naštěstí existují inovativní pomocníci Ariete, kteří v sobě kombinují tři nepřekonatelné síly – desinfikující páru, vysokou teplotu a tlak. Díky výše uvedenému si tak poradí i s těmi nejodolnějšími skvrnami, na které můžeme doma, na zahradě, v garáži nebo kdekoli jinde narazit.

Jak fungují parní čističe?

I když se může na první pohled zdát, že parní kachny, mopy a multifunkční čističe Ariete jsou skoro jako z jiného světa, kouzla tady nehledejte. Za vším totiž stojí obyčejná fyzika a výše zmíněná kombinace páry, tlaku a vysoké teploty.

Pára je totiž tím vůbec nejsilnějším čistícím přípravkem, který zanechává povrchy čisté a hygienicky nezávadné. Přístroje, které s ní pracují, zvládnou během chvilky nahřát vodu na více než 130 °C. Ohřátá voda se následně v trysce anebo hadici ochlazuje na 100 °C a na čištěný povrch dopadá značnou silou a bezpečnou teplotou 50 °C, což je stále více, než při běžném úklidu.

Ovšem největší tajemství parních čističů spočívá v plynném skupenství vody, která takto dokáže vyčistit povrchy mnohem lépe, než ve skupenství kapalném. Když se k tomu přidá ještě vyšší teplota páry a tlak, efektivní a přirozeně ekologický čisticí prostředek je na světě!

Pokud bychom chtěli porovnat účinnost parních čističů třeba s obyčejným vysavačem, pak zjistíme, že zatímco vysavač zlikviduje jen 56 % prachových roztočů, parní čistič jich zabije více než 95 %. Veškeré viry a bakterie jsou navíc odstraněny již při prvním kontaktu.

Pro úklid navíc nejsou nutné žádné chemické prostředky. Pokud byste ale přece jen po oblíbené vůni toužili, není problém vybrat čistič, do kterého chemický detergent jednoduše nalijete. Jeho úloha ovšem spočívá pouze v provonění čištěného povrchu či prostoru.

Zašlá špína nemá šanci

Co si budeme nalhávat – čištění zašlých spár mezi kachličkami nepatří mezi oblíbené aktivity. Čas od času se mu ale zkrátka nevyhneme. Ve společnosti parních čističů Ariete naštěstí odpadá nutnost nekonečného drhnutí houbičkou nebo kartáčem. Parní čističe v podobě praktické a kompaktní kachny nebo multifunkčního pomocníka totiž dokážou zašlé spáry vyčistit „na první dobrou“.

To samé platí taky pro nejrůznější skvrny a mastné fleky třeba na digestoři, sporáku nebo kuchyňské lince. Se stejnou lehkostí si dokážou poradit též s odolnými skvrnami na sedačce, koberci, matraci nebo jiné textilii. A klidně je můžete využít taky při čištění akvárií, terárií nebo třeba auta (palubní deska, disky, skla, sedačky apod.) a zahrady (zahradní nábytek a nářadí, pergoly, pracovní nástroje, dětské hračky apod.)

Účinná pára, tlak a vysoká teplota jsou zkrátka někde úplně jinde, než obyčejná houbička a teplá voda. Ve finále tak ušetříte nejen spoustu finančních prostředků, ale zejména tolik drahocenný čas, který můžete věnovat rodině, koníčkům nebo čemukoli dalšímu, na co máte zrovna chuť a náladu.

Líbil se vám dnešní článek? Doporučujeme sledovat i další články ze série "Parní čištění pro začátečníky", v nichž se příště podíváme na téma čisticích prostředků a jejich kombinaci s parními pomocníky Ariete.

 

Související produkty

Pošlete článek známému