Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

E.S.E. pody - jak se používají a ke kterým kávovarům jsou vhodné

V tomto článku si povíme něco o E.S.E. podech: k čemu se používají, jak se používají a ke kterým kávovarům od značky Ariete jsou vhodné.

E.S.E. pod je porcovaná káva připravená z pražené, mleté ​​a správně dávkované kávy. Zkratka E.S.E. znamená snadno připravitelné espresso (Easy serving espresso). Stupeň mletí, množství kávy či komprese do podu je přesně určena standardy, které nám umožňují použití E.S.E. podu v kávovarech. E.S.E. pod se vkládá do extračkní komory, kde díky vysokému tlaku vody, vzniká espresso s vynikající cremou.

Jak připravit kávu pomocí E.S.E. podu?

  1. Vložte kapsli do kroužku filtru.
  2. Vložte kapsli do filtru. Pod musí být správně vycentrováný a umístěný uvnitř filtru.
  3. Nyní můžete vložit páku s držákem filtru na jeho místo. Dotáhněte držák filtru a ujistěte se, zda je pevně zajištěn k přírubě.
  4. Po přípravě kávy se může stát, že při vyjímání držáku filtru kapsle uvízne v uchycení držáku filtru. Pokud ji budete chtít vybírat, mírně nakloňte držák filtru tak, aby kapsle mohla vypadnout.

Chcete-li mít vždy připravenou dobrou kávu, musíte si koupit kapsle, na kterých je uvedena E.S.E. značka kompatibility. Není-li kapsle zasunuta správně, nebo není-li držák filtru pevně dotažen, z držáku filtru může uniknout několik kapek vody. Dobrou chuť!

V přiloženém videu uvidíte, jak se připravuje káva is použitím E.S.E. podů. (od 0:58)

 

Související produkty

Pošlete článek známému