Co potřebujeme na přípravu řeckého jogurtu?- 1.5 l plnotučného mléka (je možné použít všechny druhy mléka - kravské, kozí, ovčí, buvolí, plnotučné nebo odstředěné, čerstvé nebo UHT)
- 190 g řeckého jogurtu (1 a 1/2 sklenice jogurtu) nebo sušené mléčné jogurtové enzymy
- 200 gramů rybízu (můžete použít prakticky jakékoliv ovoce, dle vaší chuti)
Samotná přípravaJogurt si umíme připravit i v hrnci, ale my si ho připravíme ve výrobníku sýra Ariete B-Cheese, který nám celou přípravu značně usnadní.
1. Do výrobníku vložíme odpovídající koš a nalijeme do něj 1,5 litru mléka.
2. Přidáme 190 gramů řeckého jogurtu a pořádně promícháme.
3. Uzavřeme poklop a nastavíme program č.6 "Řecký jogurt", který trvá 12 hodin, během kterých udělá B-Cheese všechnu práci za vás
4. Když zabliká indikátor "VYBRAT", potvrďte "OK" a opatrně vyberte koš. Nechte ho okapat do nádoby, dokud se nerozsvítí indikátor "KONEC" a počkejte 30 minut nebo dokud nebude dosaženo požadované konzistence.
5. Vyberte koš ze spotřebiče, nechte řecký jogurt uvnitř a dejte ho do salátové mísy. Pokuste se nechat trochu prostoru pod košem a vložte jej do lednice, dokud nedosáhnete požadovanou konzistenci.
6. Pomocí špachtle vyberte řecký jogurt z koše a dobře ho promíchejte, pro získání rovnoměrné textury.
7. Do jogurtu přidejte rybíz a opět promíchejte.
8. Skladujte ho v lednici maximálně 6 dní.
Dobrou chuť. Další recepty na sýry a jogurty najdete v
našem e-booku.